سفال چست؟ همه چیز درباره سفال
سفال وظروف سفالی ،این دست ساخته قدیمی، یک هنر بسیار ناب و اصیل ایران زمین است که استفاده از آن برای نخستین بار توسط افراد عارنشین و ابتدایی صورت می گرفت که بر این اساس می توانستند فرهنگ و حرفه قوم و مذهب خود را به تمامی افراد جهان نشان دهند و محصولی می باشد که گِل آن از خاک رُس و آب تشکیل می شود و توسط افراد بسیار ماهر امروزی بر روی چرخ های نسل جدیدی که طراحی آن ها به صورت اسکلتی آهنی، دو صفحه ی فلزی بزرگ و کوچک، دینام، تسمه و… می باشد، ساخته می شوند اما در گذشته چرخ های سفالگری به این میزان مجهز نبودند و افراد بالاجبار با استفاده از ضربات پا صفحه بزرگ چرخ را حرکت می دادند تا بتوانند شکل نهایی محصول خود را تولید کنند.
خواص ظروف سفالی
امروزه کارشناسان معتقدند که بهتر است در عوض استفاده از ظروف پلاستیکی و فلزی از ظروف سفالی استفاده شود.
در ظروف سفالی بر خلاف ظروف فلزی مانند آلومینیوم و کروم خطر نشت فلز به مواد غذایی وجود ندارد.و در این ظروف گلی مواد مغذی غذاها حفظ میشود.که برای بدن ضرر دارد برای نگهداری آب مناسب نیستند.اما ظروف سفالی این مشکل را ایجاد نمیکنند.همچنین آب نگهداری شده در این ظروف طعمی طبیعی دارد.
آب نگهداری شده در ظروف سفالی سبب حفظ هورمون تستسترون میشود و به بهبود سوخت و ساز بدن کمک میکند درحالیکه ظروف پلاستیکی سطح تسترون بدن را کاهش میدهند.این ظروف به کندی گرم میشوند در نتیجه حرارت را به طور یکنواخت پخش میکنند.ظروف سفالی برای حبوبات و آش ها که به طبخ طولانی احتیاج دارند بسیار مناسب هستند.